WELKOM - VIB-CLUB - NIEUWSBRIEF - GASTENBOEK - CONTACT
 
Wie zijn wij?
Foto's
De Piporeis
    Kaart
    Het span
        De Unimog
        De Woonwagen
    Reisverslag
    Foto's Piporeis
Kleurplaat


chef@chefenroute.eu
De Woonwagen

Maart 2007
We zijn er in gevlogen om het zomaar te zeggen !! we hebben de hele woonwagen gestript !! Dit wil zeggen dat hij van binnen helemaal leeg is dat alles eruit is en dat we dus helemaal opnieuw kunnen beginnen vanaf de grond.
Dat was nodig omdat alle eikenhouten deuren en wanden die erin stonden niet helemaal aan de wensen van onze interieurspecialiste, Andrea, voldeden dus die hebben we er allemaal uitgehaald en helemaal blank geschuurd, tjonge wat een werk maar het loont wel de moeite. Nu staat alles klaar om in de juiste kleur geschilderd te worden, ook weer een hels karwei maar hier begint natuurlijk de opbouw en dat is altijd het leukste.
Van dit alles komen er natuurlijk ook weer foto’s in het fotoalbum staan zodat jullie allemaal kunnen zien hoe het werk vordert !
Nu kan Peter beginnen met de elektriciteit, de waterleiding en het sanitaire gedeelte te installeren alvorens we de wanden en het plafond kunnen gaan behangen en schilderen. Maar hierover later meer.

Februari 2007
Eerst even iets rechtzetten t.o.v. de vorige berichten. De woonwagen zou na enkele technische aanpassingen ingeschreven kunnen worden als “oldtimer”, maar helaas was ik daarover verkeerd ingelicht bij het keuringstation, want bij navraag bij de D.I.V. bleek het niet mogelijk om een aanhangwagen in te schrijven als “oldtimer”. Erg jammer en een flinke streep door de rekening. Gelukkig is het probleem alweer opgelost en krijgt onze woonwagen een eigen kenteken. Nu kan de wagen helemaal legaal achter “Moggy” de weg op. Hij mag zelfs de snelweg op als het moet, maar dat is natuurlijk niet echt de bedoeling.

Ook hebben we een bezoekje aan, de IKEA en aan De Wit in Schijndel gebracht om enkele indrukken en ideeën op te doen m.b.t. de inrichting van de woonwagen. De inrichting zit grotendeels in het hoofd en staat bijna op papier....we zijn benieuwd wat de werkelijkheid gaat brengen....maar daarover volgende maand meer.

Januari 2007
De woonwagen krijgt ook een eigen kenteken, eerst worden de remmen in orde gemaakt en dan kan hij gekeurd en ingeschreven worden als oldtimer. En dan zijn we administratief met het hele span in regel!!

Het begin
Dit is weer een heel ander verhaal dan het unimog verhaal. Toen we dus onze laatste zaak “Het Herenhuis” op papier verkocht hadden, medio zomer 2006, hebben we dus besloten om dit avontuur werkelijkheid te laten worden. Er moest dus ergens mee begonnen worden. Het lot, waar ik persoonlijk niet echt in geloof, heeft hier misschien toch wel iets mee te maken.
Het zit namelijk zo, één van de eerste keren, ergens in de eerste week van augustus, dat ik het woord “woonwagen” intoetste bij een tweedehands site kwam tot onze grote verrassing een advertentie naar boven van een Thielse woonwagen, en u zult denken wat is daar zo bijzonder aan, maar het bijzonderste was dat er een telefoonnummer bij stond met een kengetal bij ons uit de buurt. Nu moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat we ons nooit zo in de woonwagens hebben verdiept anders hadden we waarschijnlijk wel geweten dat er bij ons in de buurt diverse oude woonwagens staan. Maar goed deze stond dus in Mol nog geen 10 kilometer bij ons vandaan.


Ik heb toen onmiddellijk Andrea gebeld en gezegd dat ze eens moest kijken want dat ik “hem” gevonden had. Andrea was net als mij ook meteen enthousiast en dus hebben we maar gelijk gebeld om een afspraak te maken om te gaan kijken.
De eigenaar, de heer Jan Everaert, was een hele aardige man van 81 jaar die als hobby had, met de pipowagen, getrokken door zijn antieke tractor naar historische landbouwdagen te gaan, zodat hij altijd slaapgelegenheid had. Nu zal u zich afvragen, waarom verkoopt zo iemand die wagen dan, de reden daarvan was dat zijn kinderen de combinatie van de leeftijd van Jan en het span zoals te zien op de foto een beetje te gevaarlijk vonden. Toen is er in goed overleg met pa, Jan dus, besloten om de wagen te koop aan te bieden.


De Thielse woonwagen, was er één van de sobere soort, dit betekend eigenlijk dat er weinig tierlantijnen aanwezig zijn zoals gegraveerde ramen, houtsnijwerk enz.. Maar dat was voor ons geen probleem want hij moet toch iets meer praktisch, dan authentiek ingericht worden voor ons avontuur. Voor de rest zag hij er redelijk goed uit en ook het chassis was in prima staat. Eigenlijk kan ik wel zeggen dat we alledrie meteen zoiets hadden van “yes” dit is hem !!


Om een lang verhaal iets in te korten hebben we toen maar meteen een bod gedaan en twee dagen nadat we hem hadden gevonden op het internet waren we de trotse eigenaar van onze “chefenroute mobiel”.


We hebben met Jan afgesproken dat hij hem op zondagmorgen 13 augustus 2006 zou komen brengen. Het was stralend mooi weer toen hij bij ons de straat indraaide met “zijn span”. Jan heeft nog wel een traantje weggepinkt toen hij voor de laatste keer de woonwagen van zijn tractor loskoppelde en de kentekenplaat eraf schroefde.
We hebben toen samen nog een kopje koffie gedronken en nadat de financiële kant afgehandeld was, is Jan, nadat we hem hadden verteld dat hij altijd welkom was om te komen kijken hoe de verbouwingswerken aan de woonwagen vorderden, weer vertrokken.Daar stond ie dan op ons erf ons toekomstig verblijf.
Er was, en is, nog een hoop werk te doen alvorens we gaan vertrekken maar het begin is gemaakt en we hebben er alledrie heel erg veel zin in !!!